Lotte Moebius och Jacques Löfvenberg fick Lungcancerföreningens stipendium

december 06, 2017

– Det är ganska fantastiskt att vi får pris för någonting som vi inte skulle vilja vara utan. Vi vill ju verkligen göra precis det här som vi gör i vårt jobb idag, konstaterar en glad och stolt Lotte Moebius, sjuksköterska på Lungenheten.

Hon har tillsammans med läkaren Jacques Löfvenberg blivit tilldelad ett stipendium från Lungcancerföreningen, för sitt mångåriga och högkvalitativa arbete med patienter som diagnosticerats med lungcancer.

– Vi är både överraskade, glada och stolta, berättar Jacques Löfvenberg.

I motiveringen från Lungcancerföreningen står det bland annat att de två får stipendiet för sin långa och gedigna erfarenhet av alla aspekter rörande diagnostik, behandling och uppföljning av lungcancervårdens olika delar. Det stämmer verkligen. Lotte Moebius har arbetat med detta i 18 år, de senast fem som kontaktsjuksköterska gentemot lungcancerpatienterna. Jacques Löfvenberg har ägnat imponerande 34 år åt detta.

Ett jobb som berör – varje dag.

Läs gärna mer på Region Jämtland Härjedalen.