Onkologidagarna

januari 07, 2015
stodet

onkologidagarna
Onkologidagarna Umeå 16-20 mars 2015

Välkommen till Umeå 2015, norra Sveriges mest befolkningsrika kommun med ca 118 000 invånare och en medelålder på 38 år.

Vägarna hit är många. Umeå Airport som ligger endast ett par kilometer från stadskärnan har idag tre flygbolag som trafikerar till och från Stockholm med upp till 18 dagliga avgångar. Resan tar endast en timme. Flygplatsen är en av de mest trafikerade i Sverige och i och med närheten till city har möten i Umeå möjlighet att vara ett av de mer tidseffektiva,

Att som besökare både äta och bo i Umeå är en fröjd. Här hittar man allt från designhotell till mindre, genuina logialternativ. Idag finns ca 1200 hotellrum och Umeå är en stad som växer.

Sveriges bästa universitetssjukhus finns i Umeå. Den medicinska kvaliteten väger tyngst när tidningen Dagens Medicin 2014 för andra året i rad listar landets bästa sjukhus. Nus får förstapriset efter att tidningen gjort en samlad bedömning av ett 90-tal parametrar. Den parameter som väger i särklass tyngst är den medicinska kvaliteten och här har universitetssjukhuset bäst resultat.

Idag har Umeå Universitet som byggdes redan 1965 ca 37 000 studenter. Sedan invigningen av universitetet har Umeås befolkning fördubblats, och detta är en av andledningarna till att Umeåborna är så unga i jämförelse med resten av landet.

Här finns många växande företag inom framförallt bioteknik, medicin, informations-teknologi, miljö och energi.

I det mångkulturella Umeå finns mycket att se och göra. Här finns Norrlandsoperan med Symfoni-orkestern och det internationellt kända Bildmuseét. Eller varför inte planera in ett besök på det världsdunika ”Guitars, the Museum”?

Läs gärna mer om vad Umeå har att erbjuda på www.visitumea.se.

Vi lovar er en Onkologivecka i mars 2015 med en mix av vetenskap, möten, information och debatter levererat i vacker miljö. Vi lovar också att krydda veckan med både kultur och god lokal mat.

Konferensen hålls på Kulturväven.

Välkommen!

För att anmäla dig klicka här.
Klicka här för att läsa vårt program. Eller besök onkologidagarna.se.