Stödet på SLUSG-dagarna

juni 30, 2014

Fyra styrelsemedlemmar från Stödet deltog och medverkade på SLUSG-dagarna, som annordnas av Svenska Lungcancerstudiegruppen.

Det är mycket intressant att som patient få möta Sveriges lungläkare, och se höra dem berätta om sina framsteg i jakten på att bota och lindra för lungcancerpatienter. Roligt och intressant att få träffa dem som jag föreslår när folk ber om second opinon.

Vår ordförande Tommy berättade om föreningen vad vi vill åstadkomma med den, och vad vi har gjort under åren som gått. Jag (Ewa Larsson) berättade om vad Stödet betytt för mig och vilken nytta jag haft av föreningen. Jag berättade lite om vårt arbete i RCC där vi nu är med som patientrepresentanter.

Att få vara med att påverka vården – den chansen har vi aldrig haft förut – men nu får vi vara med. Det är roligt som patient att få vara med i alla möjliga sammanhang och påverka hur det ska bli i framtiden.

Hälsningar Ewa