Stödets möte på Gothia Tower

december 17, 2014
stodet

gothia

Göteborg 3 december 2014

Vi var ca 20 stycken som lyssnade till Dr Hillevi Rylanders föredrag om vad som händer i lungcancervården. Överläkare Rylander arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhus inom onkologi.

Det var ett mycket intressant föredrag där Dr Hillevi Rylander berättade om hur lungcancervården har utvecklats, förbättrats och hur den stadigt blir bättre.

Landstingen kommer inom kort ta i bruk en ny typ av strålningsbehandling. En protonanläggning är snart klar för drift där man kan ge mycket avancerad strålbehandling. Denna strålbehandling kan ge patienterna mindra biverkningar och öka patienternas möjlighet till att tillfriskna.

Det händer mycket inom medicinfronten också. Det finns stora förhoppningar om att det ska kunna ge biologisk målinriktad behandling. Viktigt för att patienterna ska kunna må bättre under sin cancerbehandling.

Denna föreläsning ingav oss hopp om att lungcancervården går framåt och att det sakta men säkert går framåt.

Det fanns också tid till att ställa frågor, som Dr Rylander svarade på. Det kändes väldigt bra att vi fick ställa frågor och få svar, på mycket av det vi kanske funderar över, på ett informativt sätt.

Vi i Stödets styrelse vill igen tacka Dr Rylander för hennes föredrag och våra sponsorer Pfizer AB och Roche för att de gjorde denna kväll möjlig.