Susanne har aldrig rökt – fick lungcancer inslag i "efter10" på TV4

september 29, 2014
stodet

efter10

Idag var Susanne Hobohm hos Malou Efter tio och berättade sin historia, om att gå från att vara en donator till att bli en lungcancerpatient. En väldigt intressant historia! Vid hennes sida satt Karl Kölbeck överläkare på lungkliniken på Karolinska sjukhuset i Solna. Tillsammans pratade de om fin och ful cancer och hur viktigt det är med att upptäcka lungcancern tidigt. Att man ska be sin läkare om lungröntgen efter en avslutad lunginflammation och om man har en väldigt envis hosta som hållt i sig i flera veckor. Till sist pratade de om att det inte bara är rökare som får lungcancer utan att detta drabbar unga aktiva människor som aldrig varit i närheten av en cigarett.

Man håller på att ta fram tester för att kunna göra fler tidiga upptäckter bla. med hjälp av utandningsluft, men förhoppningsvis i framtiden kommer man kunna hitta cancer med hjälp av ett blodprov.

Tack Susanne och Karl för att ni sprider ordet om lungcancer det är väldigt viktigt och det gör folk uppmärksamma och nyfikna på oss!

Se inslaget i sin helhet nedan, tryck bara på play.